Skip to main content

Ce este firma autorizata pentru executia instalatiilor electrice si de ce este bine sa apelezi la una

Firma autorizata poate fi orice societate inregistrata la ANRE si atestata. Ea are in componenta personalului, electricieni autorizati la randul lor de catre aceasi institutie. Institutie care reglementeaza lucrarile de instalatii electrice pe teritoriul Romaniei.

Serviciile de instalatii electrice pot fi definite ca orice manopera sau material utilizat la instalarea, intretinerea sau extinderea unui sistem de cablare electrica si a accesoriilor, aparatelor sau echipamentelor utilizate in legatura cu utilizarea energiei electrice in interior, la exterior sau atasat unei cladiri, structuri sau teren.

Electricienii lucreaza cu energia electrica. Ei instaleaza, intretin, testeaza si repara sistemele electrice si echipamentele corespunzatoare. Electricienii lucrează in cladiri private rezidentiale, comerciale si industriale. 

Acestia respecta reglementarile in constructii si citesc planuri. Ei lucrează cu instrumentele adecvate si urmeaza masurile de siguranta asociate cu munca pe care o desfasoara.

Cei autorizati pe diferite grade au obtinut o licenta in baza unor studii de specialitate, experienta in domeniu, a unui curs de pregatire si a promovarii unui examen. 

Trecerea acestui examen necesită o cunoastere aprofundată si o intelegere a standardelor si normativelor in vigoare. 

Principalele motive pentru care este important sa apelezi la un specialist licentiat

A fi licentiat inseamna ca sunt garantate calificarile necesare pentru a face o munca specifica. Astfel, lucrand cu personal calificat in instalatii electrice, ai cateva avantaje pe care le poti compara cu o eventuala reducere de pret in cazul in care nu ai lucra cu personal calificat si autorizat.

1. Esti in siguranta

Acesta trebuie sa fie cel mai important motiv pentru a alege o companie in care poti avea incredere. Lucrarile de instalatii electrice sunt periculoase. Altfel, daca ceva nu functioneaza, nimeni nu este de vina in afara de tine. In cazul in care munca necorespunzatoare duce la un incendiu in casa, este posibil ca asigurarea dumneavoastra sa nu-l acopere daca constata ca ati lucrat cu un electrician fara licenta. Nu merita riscul.

2. Eviti pericolele

Un scurt-circuit provocat din greseala poate fi foarte periculos. Lasa un profesionist sa se asigure ca totul este in regula si sa gestioneze interventiile. Ei sunt instruiti sa respecte cu strictete reglementarile de siguranta! Profita de serviciile de inalta calitate oferite de un profesionist calificat si evita greselile de neremediat!

3. Economiseste timp cu firma autorizata

Cum in ziua de azi aproape toti incercam sa salvam timp in urma unui program foarte incarcat, nu pune si problema la instalatia electrica pe lista de prioritati. Suna pe cineva care se ocupa cu asta. Evita sa alegi un necalificat. Este mai bine sa fii in siguranta decat sa-ti para rau cand vine vorba de potentiale pericole electrice din casa ta.

4. Economiseste bani

Multi cred ca atunci cand fac singuri treaba ajunge sa fie mult mai ieftin, dar adevarul este ca atunci cand angajezi un profesionist, treaba se face corect de prima data. Nu va trebui sa cheltuiesti bani pe instrumente sau echipamente si in cazul remedierilor, nu vei pierde suma pe care ai achitat-o initial sa te ocupi singur de treaba. In plus, vei avea acces la solutii mai noi si mai eficiente.

5. Fa-o corect prima data

Nu taia colturile angajand un electrician fara licenta si cu atat mai mult un necalificat care pretinde sa faca si lucrari de instalatii electrice. Vei pierde timp si vei ajunge in final sa remediezi lucrarea initiala. Angajeaza un profesionist care are pregatirea si experienta corespunzatoare inca de la inceput. 

Asigura-te ca intelegi diferenta dintre o firma autorizata si una neautorizata. Consecintele care vin cu lucrarile electrice executate gresit includ chiar si dezastre precum electrocutari si incendii. Nu este nimic mai devastator decat sa iti arda casa si sa refuze compania de asigurari sa plateasca pentru ca ai colaborat cu un necalificat!

Exista diferite tipuri de licente

Stiai ca exista diferite tipuri de licente de executie instalatii electrice, in functie de setul de abilitati si cunostinte detinute? Este important sa intelegi ce licență are firma si ce ii permite sa faca. Poate sa execute lucrari de joasa-tensiune, medie-tensiune si/sau inalta tensiune, sa faca verificari sau sa lucreze exclusiv pe parte de curenti slabi in sistemele de avertizare impotriva efractiei, sisteme de supraveghere etc. Trebuie corelat tipul lucrarii cu autorizatia pe care trebuie sa o aiba compania furnizoare de servicii de instalatii electrice.

Efectuarea lucrarilor în afara domeniului de aplicare pe care il prevede licenta de functionare este de fapt impotriva legii. Asadar, asigura-te ca pastrezi lucrurile in limite legale pentru a te proteja de asiguratori care nu vor plati pentru ca nu te-ai gandit sa verifici licenta de electrician.

Sper că ti-ai dat seama ca un electrician autorizat iti raspunde solicitarii si te acopera cu adevarat pe termen lung. Daca ai nevoie de serviciul unui electrician complet calificat, autorizat si esti interesat de serviciile electrice pe care le oferim, nu ezita sa ne contactezi!

Surse:

https://www.rockwallelectric.com/post/what-does-certified-electrician-mean

Leave a Reply