Skip to main content

Pentru a atinge valorile de consum neutru de carbon pentru pragul 2050, Europa are nevoie de mai multe vehicule electrice in circulatie si de mai multe statii electrice de incarcare pentru aceste vehicule electrice.

Potentialii cumparatori de vehicule electrice doresc sa aiba siguranta ca isi vor putea incarca vehiculele in mod convenabil. Fiecare sofer in plus de EV creeaza mai multa concurenta pentru accesul la punctele de incarcare publice. Unele dintre preocuparile consumatorilor cu privire la vehiculele electrice au implicat baterii, incarcare si autonomie. Fara suficiente statii de incarcare pentru a atenua anxietatea soferilor, trecerea la aceasta tehnologie ar putea incetini.

Cei mai mari producători de încărcătoare EV din lume sunt Tesla, ABB, Schneider Electric, Star Charge, TELD, Siemens, Wallbox, Tritium, Eaton, EVBox, ChargePoint, Webasto etc.

TESLA – STATII DE INCARCARE ELECTRICE

Tesla are aproximativ 3400 de statii de incarcare rapida si peste 31.000 de puncte de incarcare EV. Asta face din Tesla una dintre companiile care au cea mai mare retea de statii de incarcare rapida. Unitatile Supercharger pot furniza pana la 250kW si pot pastra aceasta viteza de incarcare pentru o lunga perioada de timp. Tesla a castigat titlul de operator de retea de incarcare cu cea mai mare viteza medie de incarcare.

Statie de incarcare electrica TESLA montata de echipa REVICON

ABB

ABB, cu sediul in Zürich, Elvetia, este o corporatie tehnologica lider la nivel mondial. Ofera produse si servicii intr-o varietate de industrii, inclusiv energie, robotica, auto si electricitate. ABB depaseste limitele tehnologiei combinand software-ul cu portofoliile sale de electrificare, robotica, automatizare si miscare. Succesul ABB este alimentat de aproximativ 105.000 de angajati din peste 100 de tari, cu o mostenire de excelenta de 130 de ani. De asemenea, este una dintre cele mai utilizate marci din lume pentru unitatile de incarcare rapida a vehiculelor electrice. ABB a introdus statii de incarcare pentru vehicule electrice de la entry-level pana la high-end. A introdus si cutii compacte de perete de curent alternativ si statii de incarcare rapida cu curent continuu. Compania este lider in sectorul echipamentelor electrice si din 2010, a vandut peste 460.000 de unitati de incarcare EV dintre care 21.000 DC.

ABB este optiunea folosita pentru statiile de incarcare de mare viteza stabilite de Porsche in tara noastra. Solutia recent dezvoltata include cea mai mare capacitate de incarcare intr-o singura unitate cu 360kW. 

SIEMENS

Siemens, cu sediul in Munchen, este cel mai mare producator din Europa specializat in ingrijire medicala, tehnologie, energie si transport. Cu design-ul sau pentru telegraful cu indicator in 1847, Werner von Siemens a pus bazele pentru Siemens AG de astazi. Siemens produce si unitati de incarcare pentru vehicule electrice sub brandul VersiCharge in SUA. Acesta este un alt jucator important pe piata gobala de statii de incarcare. De la incarcare simpla la incarcare rapida, firma a instalat o varietate de sisteme de incarcare a vehiculelor electrice. Aceasta creeaza solutii de incarcare AC pentru majoritatea vanzarilor sale, dar produce si statii de incarcare DC. Statiile de incarcare DC sunt de mare viteza si se comercializeaza sub marca Sicharge.

Oferta lor include o capacitate de incarcare de la 160kW la 300kW intr-o singura unitate. De asemenea solutiile Sicharge ofera si economii de energie cu o eficienta de incarcare de pana la 96%.

EVBox

EVBox, fondata in 2010 in Amsterdam, Olanda este un producator de echipamente de incarcare de top, inclusiv software de gestionare a incarcarii. Aceasta isi desfasoara majoritatea operatiunilor in tarile europene. Compania isi produce unitatile de incarcare pentru vehicule electrice. Este achizitionata de compania franceza de transport a energiei electrice ENGIE in 2017. De atunci s-a extins rapid pe diferite piete pentru a-si extinde reteaua de vanzari.

Accelerandu-si activitatile de dezvoltare a unitatilor de incarcare DC prin achizitionarea EVTronic in 2018, EVBox deserveste astazi zeci de mii de unitati in cele mai mari retele de incarcare din Europa. Cea mai noua unitate de incarcare DC este reprezentata prin EVBox Troniq modular. Acesta atrage atentia cu o capacitate totala de incarcare de 240kW.

EVBox si-a creat o nisa in industrie prin formarea de parteneriate cu o varietate de furnizori de retele si producatori de echipamente electrice pentru a furniza statii de incarcare intreprinderilor si rezidentilor. De asemenea, ofera software care permite utilizatorilor sa urmareasca, sa gestioneze si sa optimizeze statiile de incarcare a vehiculelor electrice.

Sistemele de incarcare a vehiculelor electrice de la EVBox au ajutat mii de companii din intreaga lume sa adopte mobilitatea electrica. Pana in 2023, consumatorii si partenerii vor fi contribuit la instalarea a un milion de statii de incarcare, facand mobilitatea mai ecologica si accesibila.

SCHNEIDER ELECTRIC

Schneider Electric si-a inceput activitatile statiei de incarcare destul de tarziu. Incearca sa faca o prezenta pe piata cu solutii de incarcare mai ieftine, cu o capacitate mai mare de incarcare AC. Printre solutiile vandute sub marca EVLink se numara unitati de incarcare DC. Ele pot servi la o viteza mica de 24kW. 

Statie de incarcare electrica Schneider – montaj realizat de REVICON

WEBASTO

Furnizorul german de piese auto Webasto este specializat in productia de baterii si produce incarcatoare. Este posibil sa gasiti incarcatoare de perete potrivite pentru case si birouri de la Webasto. Furnizorul vinde in principal solutii de incarcare AC, in aproape fiecare tara din Europa.

Webasto, detinuta de o familie, cu sediul in Stockdorf, langa Munchen isi propune sa devina lider de piata in vanzarile directe de cabluri de incarcare pentru vehicule electrice catre producatorii de masini hibride si electrice din America de Nord. In 2022, cota de piata a companiei in acest segment era preconizat la peste 40% in plus, cu 400.000 de statii de incarcare EV vandute.

Statiile de incarcare EV ale Webasto pot fi folosite pentru a incarca vehicule electrice de la prize 230V de uz general si industriale cu o putere nominala de pana la 7.7kW. Recunoasterea automata a adaptorului si limitarea curentului, impreuna cu monitorizarea temperaturii, asigura lipsa conditiilor de suprasarcina sau supraincalzire in timpul incarcarii.

EFACEC – STATII DE INCARCARE ELECTRICE

Efacec este o companie portugheza infiintata in urma cu mai bine de 70 de ani. Aceasta are un profil puternic de export si este prezent in peste 65 de tari din intreaga lume. Prin integrarea diferitelor abilitati si a tehnologiei de ultima ora, ei genereaza valoare cu solutii de energie, mediu si transport care imbunatatesc viata de zi cu zi a tuturor. Statiile de incarcare pentru masini electrice de la Efacec variaza de la incarcare rapida la incarcare ultra-rapida. Sunt accesibile atat pentru uz privat, cat si pentru uz public. Statiile de incarcare rapide au o putere cuprinsa intre 60 si 120kW si pot incarca pana la trei vehicule electrice simultan.

Leave a Reply