Skip to main content

Ati auzit de varianta de a alege o statie de incarcare care poate modula parametri de incarcare in functie de productia sistemului fotovoltaic?

O statie de incarcare cu modulare de putere din productia fotovoltaica este un sistem care permite incarcarea eficienta a vehiculelor electrice folosind energie electrica generata de panourile fotovoltaice. Acest tip de statie de incarcare utilizeaza tehnologii de control avansate pentru a regla puterea de incarcare in functie de productia de energie disponibila in acel moment.

Mai jos veti regasi cateva aspecte cheie legate de o statie de incarcare cu modulare de putere din productia fotovoltaica.

 • O astfel de statie de incarcare este echipata cu panouri fotovoltaice montate pe acoperis sau pe structuri terestre. Aceste panouri fotovoltaice capteaza radiatia solara și o transforma in energie electrica continua (DC).
 • Energia electrica continua produsa de panouri solare este transformata in energie electrica alternativa (AC) cu ajutorul unui invertor solar.
 • In functie de configuratie, statia de incarcare poate include si un sistem de stocare cu baterii. Acest sistem de stocare permite acumularea surplusului de energie solara pentru a fi utilizata in timpul noptii sau in conditii de cer acoperit.
 • Tehnologia de modulare de putere este cea care face posibila reglarea puterii de incarcare a vehiculului electric in functie de productia de energie solara disponibila. Atunci cand panourile fotovoltaice produc energie in exces, puterea de incarcare poate fi crescuta pentru a utiliza aceasta energie suplimentara. In zilele cu productie mai scazuta, puterea de incarcare poate fi redusa pentru a se potrivi disponibilitatii de energie solara.
 • Statiile de incarcare cu modulare de putere utilizeaza algoritmi de control inteligent pentru a decide nivelul de putere de incarcare in timp real. Acest control asigura utilizarea eficienta a energiei solare disponibile si minimizeaza dependenta de energie electrica de la retea.
 • In plus fata de incarcarea cu energie solara, statiile de incarcare cu modulare de putere pot fi conectate și la reteaua electrica publica, astfel incat sa poata furniza energie electrica suplimentara sau sa preia energie electrica din retea atunci cand este necesar.

Aceste statii de incarcare sunt ideale pentru utilizatorii de autovehicule electrice care doresc sa reduca costurile de alimentare si sa utilizeze o sursa de energie curata si regenerabila.

Ele reprezinta o solutie eficienta pentru incarcarea vehiculelor electrice in mod eco-friendly, oferind in acelasi timp flexibilitate si control asupra utilizarii energiei solare generate.

Pe piata statiilor de incarcare pentru vehicule electrice cu modulare de putere din productia fotovoltaica exista numerosi producatori si furnizori. Alegerea unei statii de incarcare depinde de nevoile specifice ale utilizatorului si de caracteristicile tehnice ale sistemului solar fotovoltaic. Iata cativa producatori și furnizori cunoscuti care ofera astfel de solutii:

 • Tesla ofera o gama de produse, inclusiv statii de incarcare pentru vehicule electrice, care pot fi integrate cu sistemele lor de stocare energetica Powerwall. Aceste statii pot fi alimentate de la panourile solare Tesla si sunt cunoscute pentru tehnologia lor avansata.
 • Wallbox ofera o serie de solutii de incarcare pentru vehicule electrice, inclusiv statii de incarcare cu modulare de putere care pot fi integrate cu sistemele solare fotovoltaice pentru a maximiza utilizarea energiei solare.
 • ABB ofera statii de incarcare pentru vehicule electrice și solutii de incarcare integrate, care pot fi personalizate pentru a se potrivi cu sistemele solare existente ale utilizatorilor.
 • Schneider Electric furnizeaza statii de incarcare pentru vehicule electrice și solutii de control inteligent pentru a optimiza incarcarea in functie de disponibilitatea energiei solare.
 • Victron Energy ofera statii de incarcare pentru vehicule electrice integrate cu sistemele lor de optimizare a panourilor solare și incarcare, permitand utilizatorilor sa maximizeze utilizarea energiei solare.

Aceasta este doar o selectie de producatori si furnizori. Mai exista si alti producatori cu solutii similare. Inainte de a alege o statie de incarcare cu modulare de putere din productia fotovoltaica, este important sa consultati un specialist in sisteme fotovoltaice, specialisti in instalarea statiilor de incarcare, sau sa contactati producatorii pentru a discuta nevoile și specificatiile exacte ale sistemului dumneavoastra si pentru a asigura o integrare corecta a acestora.

Leave a Reply