Skip to main content

Un autoturism hibrid este acela ce combina un motor cu ardere interna si un motor electric. 

Acumulatorii sunt incarcati de catre motor, iar motorul electric poate porni cand este nevoie de o putere suplimentara. Acest aspect ajuta la eficientizarea autoturismului.

Autovehiculul hibrid reprezinta o solutie intermediara pentru soferii care isi doresc sa protejeze mediul inconjurator, dar care vor totusi motorul conventional.

Cu atat de multe variante pe piata si multe altele care se lanseaza tot timpul, va prezentam un top 5 masini hibrid la final de 2022:

Toyota Corolla

Un sistem standard bun de securitate si un sistem de informatii complet fac din Corolla o optiune pentru autoturismele mici. In ceea ce priveste un top al masinilor de familie, Toyota Corolla se pozitioneaza pe locul 4. Asemenea surorii mai mici Yaris, ultimul model Corolla detine o gama de motoare complet hibride.

Motorul de 2.0 litri de 184 CP primeste ajutor de la un motor electric de 80kW si o baterie de 1.4kWh, aducand un plus autoturismului.

Corolla este unica in privinta diversitatii, este disponibila in trei stiluri de caroserie: hatchback cu cinci usi, Sports Touring break cu cinci usi si sedan cu patru usi.

Honda Insight

Dupa mai putin de cinci ani pe piata, a treia generatie de Honda Insight, nu mai revine in anul 2023. Modelul de baza LX a fost intrerupt pentru anul 2022.

Stilizat ca Accord, dar avand bazele pe Civic, Insight este un adevarat sedan. 

Modelul este la fel de rapid ca multe dintre masinile compacte cu motor conventional si are echilibrul acceleratiei rapide cu o economie a combustibilului. 

Puterea combinata a motoarelor este de 151 CP. Poate functiona doar cu motorul electric, insa nu mai mult de 1.5 km la viteza mai mica, dar motorul pe benzina porneste fara probleme cu o accelerare rapida.

Hyundai Elantra

Hyundai Elantra hibrid intra in anul 2023 fara modificari. Asta inseamna acelasi grup motopropulsor de 140 CP si tractiune fata.

Puterea exista, tine pasul cu traficul si costurile cu combustibilul nu sunt ridicate. 

Printre beneficiile aduse de Hyundai Elantra 2022 se numara:

  • Lista generoasa de caracteristici standarde si optionale;
  • Spatiu;
  • Consum de carburant redus;
  • Performanta.

Hyundai si-a propus ca pana in anul 2045 sa atinga un nivel de carbon neutru.

Toyota Prius – locul 5 la “Cele mai bune autoturisme hibrid de familie”

De cand a aparut primul Prius in SUA, acesta a devenit o imagine pentru automobilele hibride si a castigat inimile americanilor.

Vanzarile autoturismelor Prius au scazut din 2012 de la 236000 de unitati la 59000 de unitati in 2021. 

Cu un motor de 1.8 litri cu patru cilindri, asemanator cu cel al hibridului 

Corolla, si un motor electric de 53kW, acesta detine si o baterie de 1.31kWh.

Grupul motopropulsor al Prius-ului este controlat de  cutie de viteze automata e-CVT, ceea ce asigura o conducere relaxanta si lina.

Exista totusi si o versiune cu tractiune integrala pentru soferii carora le place condusul pe suprafete mai alunecoase.

Hyundai Ioniq – primul loc la “ Cele mai bune autoturisme hibrid de familie

Caroseria cu cinci usi pentru Ioniq este aerodinamica si eficienta . Emisiile de CO2 incep de la 102g/km. Grupul motopropulsor hibrid cu autoincarcare de 141 CP format dintr-un motor pe benzina de 1.6 litri, motor electric de 30kW si o baterie litiu-ion de 1.56kWh este o alegere buna.

Lista de mai sus este compusa din autoturisme  hibride. Spre deosebire de plug-in, acestea nu necesita conectarea la o priza.

Autoturismele electrice devin din ce in ce mai intalnite pe drumurile noastre. Cele hibride sunt de asemenea privite de multi soferi ca reprezentand o varianta de mijloc intre cele doua categorii de automobile electrice si cele cu ardere interna.

Pe masura ce aceasta tehnologie este implementata pe tot mai multe modele, alegerea in vederea achizitiei poate fi dificila.

Intrucat producatorii ating un echilibru imbunatatit intre performanta si eficienta, autoturismele hibride joaca un rol cheie in reducerea decalajului dintre masinile cu ardere interna si cele electrice.

Sursa:

https://www.forbes.com/wheels/best/hybrid-cars/

https://www.rac.co.uk/drive/electric-cars/best/best-hybrid-cars-2022/

Leave a Reply