Skip to main content

VERIFICĂRI ȘI MĂSURĂTORI PRAM

Cum te asiguri că sistemul electric al clădirii funcționează corect?

Verificări documentate și autorizate

 

Identifică potențialele probleme, prevenind astfel avarii majore și defecțiuni costisitoare. Menține conformitatea cu reglementările și standardele în vigoare repetând periodic verificări și măsurători PRAM și asigură-te că instalațiile rămân în siguranță și eficiente.

Verificările și măsurătorile PRAM reprezintă inspecții esențiale și obligatorii menite să asigure siguranța și funcționarea eficientă a instalațiilor electrice din clădirile instituțiilor și companiilor din mediul comercial și industrial. Aceste verificări constituie un aspect crucial în cadrul măsurilor de sănătate și protecție a muncii, având drept obiectiv prevenirea potențialelor riscuri și defecțiuni care pot afecta securitatea utilizatorilor și integritatea clădirilor. Prin examinarea detaliată a instalațiilor, măsurători precise și revizii periodice, verificările și măsurătorile PRAM contribuie la identificarea și remedierea promptă a oricăror aspecte problematice, evitând astfel situații nedorite și asigurând conformitatea cu normele de siguranță. Aceste practici reprezintă nu doar o obligație legală, ci și o măsură preventivă esențială pentru menținerea unei infrastructuri electrice fiabile și în conformitate cu standardele de siguranță.

Inspecția termografică este o metodă de testare utilizată frecvent în instalațiile electrice pentru detectarea conexiunilor slabe, izolației deteriorate sau defectuoase, încărcărilor neechilibrate și diverse alte probleme.. Prin utilizarea sistemelor avansate de termografie, putem diagnostica diferite tipuri de aplicații. Majoritatea se bazează pe analiza modelelor termice emise de diverse suprafețe și echipamente. În sistemele electrice, există mai multe cauze ale eventualelor anomalii termice. De exemplu, rezistența crescută din cauza conexiunilor slabe/contactelor slabe și încărcarea necorespunzătoare rezultată din circuite suprasolicitate sau neechilibrate. Rezistența electrică transformă energia electrică în energie termică. Aceste situații și altele duc la temperaturi mai ridicate și consum de energie electrică inutil.

Sonometria este o tehnică de măsurare a nivelului de zgomot dintr-un mediu, utilizând un instrument numit sonometru pentru a evalua intensitatea sunetului în decibeli (dB). Această practică este esențială în identificarea și gestionarea poluării fonice în medii urbane, industriale sau rezidențiale. În contextul sănătății ocupationale, sonometria ajută la monitorizarea expunerii angajaților la niveluri ridicate de zgomot, contribuind la implementarea măsurilor de protecție a auzului și a sănătății ocupante. De asemenea, are un rol important în proiectarea spațiilor, asigurând un confort acustic optim și în diagnosticarea problemelor legate de zgomot. În proiectele de dezvoltare urbană sau industrială, sonometria este utilizată pentru evaluarea impactului asupra mediului sonor și propunerea măsurilor de mitigare a acestui impact. În ansamblu, sonometria reprezintă o unealtă esențială pentru înțelegerea și gestionarea impactului sonor în diferite contexte.

Verificările luminotehnice sunt esențiale pentru asigurarea funcționării corespunzătoare a sistemelor de iluminat. Acestea includ evaluarea nivelului de iluminat, a uniformității distribuției luminii și a calității indicelui de redare a culorii. De asemenea, se examinează starea și fixarea surselor de lumină, eficiența energetică a sistemului și funcționarea corectă a sistemelor de control al iluminatului, cum ar fi senzorii de mișcare și eventuale temporizatoare. În timpul verificărilor, se acordă atenție și siguranței electrice, asigurându-se că toate conexiunile sunt securizate. Rezultatele verificărilor sunt documentate detaliat, oferind informații despre starea sistemului de iluminat și eventuale recomandări pentru îmbunătățiri sau remedieri. Acest proces contribuie la menținerea unui mediu iluminat optim și sigur în diverse tipuri de spații.

Verificările pentru instalațiile de curenți slabi sunt esențiale pentru a garanta funcționarea corespunzătoare și siguranța sistemelor de comunicații și control. Aceste proceduri sunt concepute pentru a identifica și preveni potențialele probleme sau defecțiuni care ar putea afecta conectivitatea și funcționalitatea echipamentelor. Ele includ teste pentru a evalua starea echipamentelor de comunicații, măsurarea nivelului de semnal pentru asigurarea unei transmisii eficiente, verificarea sistemelor de securitate, evaluarea infrastructurii IT, precum și actualizarea software-ului și firmware-ului pentru menținerea securității și compatibilității. Aceste verificări contribuie la menținerea integrității și eficienței instalațiilor de curenți slabi, asigurându-se că acestea rămân operaționale și conforme cu standardele de siguranță și performanță.

Întreținerea este cheia durabilității

Verificările periodice în instalațiile electrice sunt esențiale pentru identificarea potențialelor probleme, prevenirea eșecurilor și asigurarea siguranței continue, contribuind la funcționarea eficientă și durabilitatea sistemelor electrice.

Minimizează eventuale defecțiuni și îmbunătățește stabilitatea operațională prin monitorizare permanentă și verificări periodice

Reduce interacțiunea umană cu potențiale echipamente defecte pentru a crește securitatea personalului sau familiei tale

Elimină riscul de incendiu sau explozie datorate arcurilor electrice apărute în urma defectării echipamentelor.

Scade din bugetul inutil alocat intervențiilor neprevăzute prin implementarea unei strategii eficiente de prevenție

Oriunde în țară

Expertiza noastră

Credem că experiența cu noi trebuie sa fie plăcută pe tot parcursul proiectului. Înțelegem de asemenea valoarea investiției unei clădiri inteligente, de aceea puteți utiliza serviciile noastre în orice combinație, de la o simplă consultație, la o instalare cuprinzătoare. 

Așadar, indiferent că este vorba de o limitare economică care trebuie să fie luată în considerare, sau teama de tehnologie prea complicată, Revicon va dezvolta o soluție personalizată care să vi se potrivească. 

 

cere ofertă

Contactează-ne

    SISTEMELE INTELIGENTE ÎȚI SIMPLIFICĂ VIAȚA

    Abonează-te la newsletter-ul Revicon și fii la curent cu cele mai noi informații despre produsele și serviciile noastre!

    Află mai multe