Skip to main content

Pentru a incarca o Tesla Model S, puteti alege din mai multe variante de statii de incarcare, in functie de nevoile dumneavoastra specifice si de mediul in care doriti sa incarcati vehiculul. 

Iata cateva optiuni comune pe care le puteti lua in considerare:

Tesla Wall Connector

Aceasta statie de incarcare este o optiune excelenta pentru proprietarii de Tesla, deoarece este proiectata special pentru autovehiculele Tesla. Tesla Wall Connector ofera incarcare rapida si eficienta la domiciliu. Puteti achizitiona acest dispozitiv direct de la Tesla sau de la un distribuitor autorizat. In functie de necesitatile dvs. si infrastructura existenta puteti alege varianta cu 11 kW sau cu 22 kW.

Statii de incarcare publice

Pentru incarcarea in locurile publice, exista o gama larga de statii de incarcare disponibile. Multe dintre acestea sunt de nivel 2 si pot fi utilizate pentru a incarca Tesla Model S. Asigurati-va ca detineti totusi un adaptor Tesla corespunzator pentru a conecta vehiculul la statiile de incarcare publice.

Statii de incarcare rapida (Nivel 3)

Pentru calatoriile lungi si un timp de incarcare rapid, puteti utiliza statiile de nivel 3. Acestea ofera incarcare cu putere mare si timp de incarcare redus. Tesla Model S este compatibil cu statiile de incarcare CCS si CHAdeMO prin intermediul unui adaptor corespunzator.

Incarcarea la locul de munca

Pentru angajati, incarcarea la locul de munca poate reprezenta o modalitate convenabila de a reincarca autoturismul electric in timp ce sunt parcate in timpul orelor de lucru.

Din punct de vedere al afacerii, detinerea unui astfel de punct de incarcare va deveni o facilitate importanta acordata angajatilor si vizitatorilor. Pentru companiile ce detin o flota de vehicule electrice poate deveni un factor de operare esential.

Înainte de a alege reincarcarea la o statie de incarcare, luati in considerare urmatoarele aspecte:

  1. Viteza de incarcare de care aveti nevoie – daca doriti incarcare rapida sau o incarcare mai lenta.
  2. Disponibilitatea statiilor de incarcare in zona dvs – verificati hartile si aplicatiile de incarcare pentru a gasi statii de incarcare in apropierea dvs.
  3. Compatibilitatea cu Tesla Model S – asigurati-va ca statia de incarcare este compatibila cu Tesla Model S si ca aveti adaptatoarele corespunzatoare, daca este necesar.

Indiferent de optiunea pe care o alegeti, este important sa urmati instructiunile de instalare si de utilizare si sa va asigurati ca statia de incarcare este instalata corect si in conditii de siguranta.

Ce capacitate are o Tesla model S si care este timpul de incarcare?

Capacitatea bateriei unei Tesla Model S poate varia in functie de modelul specific si de anul de fabricatie. Tesla ofera mai multe variante ale Model S, cu diferite optiuni de capacitate a bateriei. Iata cateva exemple de capacitate a bateriei si timpul de incarcare estimat pentru diferite modele de Tesla Model S, utilizand o statie de incarcare de nivel 2 (cu putere de 11 kW):

  1. Tesla Model S Standard Range (Model S 60, 75)

Capacitatea bateriei – aproximativ 60 kWh sau 75 kWh.

Timp de incarcare la nivel 2 : aproximativ 5-6 ore pentru Model S 60 si 6-7 ore pentru Model S 75.

  1. Tesla Model S Long Range (Model S 100D, Plaid):

Capacitatea bateriei: aproximativ 100 kWh sau mai mult.

Timp de incarcare la nivel 2 – aproximativ 9-10 ore sau mai mult, in functie de versiune.

  1. Tesla Model S Performance (Model S P100D, Plaid+)

Capacitatea bateriei: aproximativ 100 kWh sau mai mult.

Timp de incarcare la nivel 2 – aproximativ 9-10 ore sau mai mult, in functie de versiune.

Timpul de incarcare este influentat de capacitatea si starea bateriei la inceputul procesului de incarcare si puterea statiei de incarcare. Este important sa retineti ca aceste estimari sunt aproximative si pot varia in functie de conditii, temperatura si alte variabile.

Pentru incarcarea rapida in curent continuu (CCS) la statii de nivel 3, timpul de incarcare va fi mult mai scurt si poate oferi o incarcare semnificativa, in functie de puterea statiei de incarcare de nivel 3.

Pentru a atinge timpul de incarcare specific, este important sa aveti un conector cu puterea corespunzatoare pentru a sustine incarcarea dorita a bateriei Tesla Model S. Puterea de incarcare este masurata in kilowati (kW) si este un factor crucial pentru determinarea timpului de incarcare. 

Cum influenteaza puterea statiei de incarcare timpul de incarcare:

Pentru a atinge timpii de incarcare mentionati anterior, aveti nevoie de o statie de incarcare cu puterea adecvata. 

De exemplu, pentru a obtine timpii de incarcare mai scurti, veti avea nevoie de o statie de incarcare de nivel 2 cu o putere mai mare, cum ar fi 11 kW sau chiar 22 kW.

In functie de capacitatea bateriei Tesla Model S timpii de incarcare pot varia. Cu cat bateria are o capacitate mai mare (masurata in kilowati-ora – kWh), cu atat va fi nevoie de mai mult timp pentru a o incarca complet, chiar si cu o statie de incarcare de putere mare.

Starea actuala a bateriei poate afecta timpul de incarcare. Bateria se incarca mai rapid cand este mai descarcata si mai incet pe masura ce se apropie de capacitatea maxima.

Eficienta statiei de incarcare poate varia de la un model la altul. Statiile de incarcare de calitate superioara sunt mai eficiente si pot oferi timpi de incarcare mai rapizi.

De asemenea si temperatura ambientala poate influenta, timpul de incarcare. In conditii de temperaturi extreme, bateria poate necesita un timp mai lung pentru a atinge nivelul de incarcare dorit.

Pentru a obtine timpii de incarcare dorinti, asigurati-va ca statia de incarcare este compatibila cu puterea dorita si capacitatea bateriei Tesla Model S. Este intotdeauna recomandabil sa consultati manualul vehiculului si sa discutati cu un electrician calificat pentru a alege si a instala o statie de incarcare potrivita nevoilor dvs.

Leave a Reply